NYHETER

Vil ha omkamp om søylene på Drammensbrua

Lederen i Stortingets samferdselskomité vil ha omkamp om søylene under den nye Drammensbrua. Han synes det er helt "vilt" at Statens vegvesen skal bruke 35 millioner kroner på å erstatte firkantede brusøyler med runde.

Kanskje blir det ikke runde søyler på Drammensbrua, etter at Stortingspolitikerne når har blandet seg inn i den faglige vurderingen.
Kanskje blir det ikke runde søyler på Drammensbrua, etter at Stortingspolitikerne når har blandet seg inn i den faglige vurderingen. Bilde: Statens vegvesen
Jarle Skoglund
8. aug. 2005 - 12:49

- Vilt, sa Petter Løvik i går. I dag vil han endre på det " ville" vedtaket han selv var med på å fatte, skriver Aftenposten.Etter at Løvik selv har vært med på å bevilge penger til den nye Drammensbrua, har det gått opp for Løvik at Stortinget alt i alt har bevilget 150 millioner kroner til rent estetiske tiltak i forbindelse med ombyggingen av brua.

Vedtaket ble gjort i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2003 og ble enstemmig vedtatt.Lite oppmerksomme.

- Dette er noe Stortinget bør vurdere én gang til, sier Løvik. Han har ingen problemer med å innrømme at politikerne ikke har vært oppmerksomme nok da saken var oppe i samferdselskomitéen.

- Vegvesenet skal ha all mulig ros for at de tenker på estetikken, men jeg synes det er i meste laget å bruke 150 millioner kroner til rene forskjønningstiltak. Jeg synes brua blir flott nok, selv uten de estetiske tiltakene, sier Løvik.Protester.

Bevilgningene til forskjønnelse av broen har ført til protester fra flere hold.

Tidligere har ordførerne i hallingdalskommunene hevdet at pengene kunne gått til andre formål, for eksempel utbedring av riksvei 7 gjennom Hallingdal. I går meldte førstekandidaten på Fremskrittspartiets liste i Telemark, Bård Hoksrud, seg med sine innvendinger:- Jeg mener det er helt feil å bruke penger på estetikk samtidig som det finnes flere trafikkfeller på E18, sier han, og viser til at det bare i år har vært tre dødsulykker på en kort strekning i Bamble, sier han til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.