BYGG

Vil ha ny tunnel og nytt Oslo S

TRENGER FORNYELSE: Konsernsjef Geir Isaksen i NSB mener regjeringen ikke kommer til å nå målet om at kollektivtrafikken skal spise befolkningsveksten i Stor-Oslo. Bildet ble tatt under resultatpresentasjonen i februar.
TRENGER FORNYELSE: Konsernsjef Geir Isaksen i NSB mener regjeringen ikke kommer til å nå målet om at kollektivtrafikken skal spise befolkningsveksten i Stor-Oslo. Bildet ble tatt under resultatpresentasjonen i februar. Bilde: Scanpix
7. mars 2012 - 08:18

Dersom kollektivtrafikken skal kunne håndtere dobbelt så mange reisende som i dag, må det bygges en ny tunnel under Oslo og et nytt Oslo S, mener NSBs konsernsjef Geir Isaksen.

– Regjeringen kommer ikke til å nå målet om at kollektivtrafikken skal spise befolkningsveksten i Stor-Oslo, advarer Isaksen overfor Aftenposten.

Les også: – Staten må ta ansvar for kollektivtrafikken

Sterkere prioriteringer

Konklusjonen har han trukket etter å ha satt seg inn i prioriteringene som Jernbaneverket, Statens vegvesen, Avinor og Kystverket presenterte forrige uke.

I deres forslag til tiltak i den kommende transportplanen viste de hva de mener kan gjøres hvis budsjettene fortsetter på dagens nivå, eller øker med 20 eller 45 prosent.

Les også: Advarer mot underdimensjonert infrastruktur

Holder ikke

– Selv ikke med det mest offensive av disse forslagene kan NSB realisere den kapasitetsøkningen som er nødvendig. Med disse forslagene kan vi ikke øke andelen på kollektivtrafikk tilstrekkelig for å ta unna befolkningsveksten, sier han.

Isaksen viser til at befolkningsveksten tilsier en dobling i antall reisende med kollektive transportmidler i bynære strøk i 2030.

Les også:

Pendlere får dårlig helse

Vil ha ekstra milliard til jernbane

Kollektivpriser øker mer enn bensinpriser

Geir Isaksen: – Oslo-området er viktigst

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.