IT

Vil ha nasjonalt rammeverk for personvern

¿ Alle partiene bortsett fra Ap er opptatt av personvern. Vi ønsker å få til et kompromiss der politiets behov ivaretas, men der hensyn til personvern er langt bedre enn innenfor EUs datalagringsdirektiv, sier parlamentarisk leder Trygve Slagsvold Vedum.
¿ Alle partiene bortsett fra Ap er opptatt av personvern. Vi ønsker å få til et kompromiss der politiets behov ivaretas, men der hensyn til personvern er langt bedre enn innenfor EUs datalagringsdirektiv, sier parlamentarisk leder Trygve Slagsvold Vedum. Bilde: Illustrasjon, Simen Håkonsen
16. juni 2010 - 08:48

– Alle partiene bortsett fra Ap er opptatt av personvern. Vi ønsker å få til et kompromiss der politiets behov ivaretas, men der hensyn til personvern er langt bedre enn innenfor EUs datalagringsdirektiv, sier parlamentarisk leder Trygve Slagsvold Vedum til Nationen.

Alle partier bortsett fra regjeringspartner Ap er invitert til å jobbe fram et slikt nasjonalt kompromiss, men Vedum finner ikke dette problematisk.

– Ap jobber for sitt syn. Vi jobber for vårt. I Soria Moria var vi enige om å være uenige i denne saken, sier Vedum, og legger til at Høyre står betydelig nærmere partiene som sier nei til til EUs datalagringsdirektiv, enn det Ap gjør.

– Det er mindre avstand mellom Sp og Høyres syn på datalagring enn det var mellom Høyre og SVs syn i pensjonssaken. Jeg tror det er mulig å komme til enighet, sier Vedum. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.