NETTARKIV

Vil ha mer torsk

5. juni 2001 - 15:28

For å utløse dette potensialet trengs en stor og koordinert satsing på forskning og utvikling med en årlig offentlig innsats i størrelsesorden 30– 50 millioner kroner over minst 10 år.

Dette er konklusjonen til Norges forskningsråd og Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND). Sammen har de meislet en strategi for oppdrett av torsk. Bakgrunnen er økende interesse for oppdrett av torsk.

– Midlene må komme i tillegg til dagens offentlige bevilgninger til FoU innen havbruk, fremholder seksjonsleder for havbruk, Rolf Giskeødegård, i området bioproduksjon og foredling i Forskningsrådet.

I første rekke vil det være behov for midler til forskning for å sikre en stabil yngelproduksjon. Andre områder som krever økt innsats er kunnskap om torskens helse og smittsomme sykdommer, kjønnsmodning og på sikt markedstiltak og -kunnskap, ifølge Giskeødegård.

Strateginotatet konkluderer videre med at suksess innen kommersialisering av torsk som oppdrettsfisk vil kreve en tett og god koordinering mellom forskningsmiljøer og næringsaktører. En hensiktsmessig modell er nettverksprosjekter med deltagere både fra kommersielle oppdrettere, leverandørindustri og forskningsmiljøer, samt forvaltningen og Eksportutvalget For Fisk (EFF).

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.