MOTOR

Vil ha lyntog til Göteborg

Kan rase gjennom Østerdalen.
Kan rase gjennom Østerdalen. Bilde: Jernbaneverket
Dag Yngve Dahle
6. juni 2007 - 08:21

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) har fått en rekke sentrale politikere på Østlandet til å tenne på ideen om et høyhastighetstog mellom trønderhovedstaden og Göteborg.

Prøveprosjekt

Toget skal gå langs østre linje gjennom Østerdalen til Oslo, og videre derfra til Göteborg, melder Adresseavisen.

– Samtidig som vi understreker behovet for å gå videre med et framtidsrettet togkonsept basert på høyhastighet, anbefaler vi Samferdselsdepartementet å iverksette et prøveprosjekt i korridoren Trondheim – Göteborg via Oslo, sier Sandvik til avisen.


I går sendte han samferdselsminister Liv Signe Navarsete et brev om saken.

5,5 timer

Brevet er også signert av fylkesrådslederne i Nord-Trøndelag og Hedmark, fylkesordførerne i Akershus og Østfold samt Erling Lae, byrådsleder i Oslo.

Tidligere er det lansert planer om høyhastighetstog fra Oslo til Trondheim, noe som vil redusere reisetida til tre timer.

Reduseres reisetida til 2,5 timer fra Oslo til Göteborg, vil det ta 5,5 timer å komme seg fra Trondheim til Göteborg med tog.

Planer for tog i høyhastighet

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.