BYGG

Vil ha krisefond for vei og bane

VIL HA FOND: - Dagens situasjon er uholdbar og skaper mye konflikt lokalt, sier nestleder Bård Hoksrud (Frp) i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.
VIL HA FOND: - Dagens situasjon er uholdbar og skaper mye konflikt lokalt, sier nestleder Bård Hoksrud (Frp) i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. Bilde: David Lande
26. mai 2010 - 08:26

Fremskrittspartiet mener at Norge bør få et krisefond som skal brukes til å bygge opp bruer, veier og jernbane etter flom og ras.

150 millioner

Fremskrittspartiet mener dette er en løsning for å unngå at nødvendig arbeid etter flom og ras ikke går ut over ordinære veibyggingsbudsjetter, skriver Nationen.

Anslag fra Statens vegvesen viser at skader forårsaket av flom og ras i Nord-Norge i forrige uke vil koste drøye 50 millioner kroner å utbedre.

Frp foreslår at Stortinget setter av 150 millioner kroner på revidert nasjonalbudsjett for å rydde opp etter naturskader. 100 millioner kroner skal gå til vei og 50 millioner kroner til jernbane i år, ifølge Frps forslag.

Fast fond

Partiet oppfordrer også regjeringen til å utrede et fast fond som skal dekke slike behov i framtiden, og i dette fondet skal det ligge enda mer penger.

– Statens vegvesen har stort sett disponert sine midler for året. Når det plutselig skjer noe som ødelegger vei eller jernbane, og Vegvesenet ikke har en pott utover rammene, risikerer vi at prosjekter som er i gang stopper opp. Det er en uholdbar situasjon som skaper mye konflikt lokalt, sier nestleder Bård Hoksrud (Frp) i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

Pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen opplyser at det i dag finnes to alternativer for å utbedre naturskader: Ekstrabevilgninger eller omprioritering innenfor eksisterende budsjett. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.