ARKIVNYHETER

Vil ha kandidater til vegpris

Sekretær i Norsk Veg- og Trafikkfaglig Forening, Øystein Olsen, håper på forslag  til kandidater til Egil Lundebrekkes minnespris.
Sekretær i Norsk Veg- og Trafikkfaglig Forening, Øystein Olsen, håper på forslag til kandidater til Egil Lundebrekkes minnespris. Bilde: Jarle Skoglund
Jarle Skoglund
26. okt. 2010 - 11:37

Norsk Veg- og Trafikkfaglig Forening (NVTF) ønsker å gi honnør til personer som markerer seg i det vegfaglige miljøet i Norge, og som gjennom sitt arbeid utviser høy faglig kompetanse og kreativitet. I statuttene til Egil Lundebrekkes Minnepris heter det at den skal tildeles fortrinnsvis en yngre medarbeider som jobber innen veg- eller trafikkplanlegging, eller prosjektering av broer og tunneler, vegutforming eller tilstøtende fagområder som for eksempel landskapsarkitektur knyttet til veg, miljøproblematikk, osv.

Sekretær for NVTF, Øystein Olsen, forteller at foreningen tar imot forslag på kandidater, selv om den opprinnelelige fristen er gått ut.

-Vi leter etter kandidater som har bidratt til vegfagets utvikling, for eksempel ved å ha utvist kreativitet eller stor dyktighet i arbeidet, eller som har arbeidet for eller med nye metoder eller løsninger som kan gi bedret trafikksikkerhet, framkommelighet eller miljø. Vedkommende kan f.eks ha forbedret eksisterende metoder og verktøy for planlegging og prosjektering, eller bidratt til å gjøre veg- og trafikkfagene attraktive med tanke på rekruttering, sier Olsen.

Tidligere prisvinnere er Gordana Petkovic for sin innsats innen gjenbruk (2004), Hans Håkon Ruud for sitt arbeid i store og komplekse vegprosjekter (2006) og Trond Arne Stensby for sitt store engasjement knyttet til trebruer (2008).

Forslag kan sendes til : nvtf@tekna.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.