IT

Vil ha IKT-direktorat

Datasikkerhet. Datainnbrudd. Hacker. Hacking. Datavirus. Virus. Spionprogramvare. ID-tyveri. Antivirus. Antivirusprogram. Spyware.
Datasikkerhet. Datainnbrudd. Hacker. Hacking. Datavirus. Virus. Spionprogramvare. ID-tyveri. Antivirus. Antivirusprogram. Spyware. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
5. okt. 2007 - 11:55

1. januar 2008 er datoen. Da skal nye Direktoratet for forvaltning og IKT være i drift, hvis regjeringens forslag til statsbudsjett går gjennom.

Øker markant

Et eget IKT-departement har vært foreslått tidligere, blant annet av bransjeforeningen IKT-Norge.

Nå kan det gå mot et eget IKT-direktorat, som i praksis vil fungere som en fagetat i IKT-spørsmål.

Regjeringen foreslår i tillegg å øke bevilgningene til samordning av IKT-politikken med 20 millioner kroner. Dette er en betydelig økning: Bevilgningene går nemlig opp fra vel 30 til 50,9 millioner kroner.

Områder

Fornyings- og administrasjonsdepartementet har ansvaret for dette arbeidet.

Andre satsingsområder knyttet til IKT er disse:

Etablering av en felles IKT-arkitektur for offentlig sektor, en mer effektiv elektronisk samhandling, bedre informasjonssikkerhet, universell utforming av IKT, etablering av en offentlig infrastruktur for eID, samordning av bredbåndspolitikk og styrking av bruken av fri programvare i offentlig sektor.

Utfordringer

Nito-president Marit Stykket applauderer et eget IKT-direktorat.

- Det er flott at regjeringen tar IKT-sektoren på alvor på denne måten. Utfordringen blir å få nødvendig kompetanse til direktoratet. Her må myndighetene konkurrere om arbeidskraften med privat næringsliv. God lønn og stabile arbeidsforhold er en forutsetning for å rekruttere og holde på de gode hodene, sier hun.

Nito ber om ro rundt lokaliseringen.

- Myndighetene bør ikke opprette et slikt direktorat i Oslo for å flytte det ut i distriktene etter kort tid. Da mister de verdifulle ansatte. Vi håper bygger direktoratet opp fra grunnen av på et sted utenfor Oslo. La oss slippe flere flytteprosesser nå, sier Stykket.

Oppretter eget IT-direktorat

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.