INDUSTRI

Vil ha høring om Reiten

Stein Jarle Olsen
1. okt. 2007 - 07:44

– Dette vitner om personforfølgelse. Etter de nye opplysningene er jeg innstilt på å ta tak i saken, sier lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Lodve Solholm, til Dagens Næringsliv.

Motstand

Det skal ha vært store krefter i regjeringen som helt til det siste forsøkte å hindre at Eivind Reiten ble styreleder i nye StatoilHydro.

Bakgrunnen var den store opsjonsutbetalingen til Hydros toppledere, og det skal ha vært finansminister Kristin Halvorsen som var mest pågående.

Skriver brev

Lodve Solholm vil nå forfølge saken ved å skrive et åpent brev til nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og regjeringens underutvalg. Dersom ikke svarene holder mål, er Solheim klar for å kreve åpen høring i Stortinget.

– Hele saken bærer preg av amatørmessig behandling. Først ble Hydros styreleder Jan Reinås sparket. Deretter dreide deg seg om å finne enda en syndebukk. Det vitner om dårlig politisk håndverk, sier Solholm til avisen.

– Store spørsmål

Om det skal bli høring, må Solholm få med seg minst to av de andre medlemmene i kontroll- og konstitusjonskomitéen. Komitémedlem Carl I. Hagen sier ifølge DN at han kommer til å støtte sin partifelle.

Også Per-Kristian Foss (H) vil ha svar på hva som skjedde under opsjonsbråket.

– Det er store, ubesvarte spørsmål om departementets håndtering av saken - både når det gjelder avsettelsen av styrelederen og den generelle behandlingen med innhenting av notater fra et advokatfirma, sier Foss.

Klar minister

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) forteller at han ikke har noe å beklage, men ønsker en høring velkommen.

– Hvis Stortinget ber meg redegjøre for saken, gjør jeg selvsagt det. Men jeg kommer jo bare til å si det samme i Stortinget som jeg tidligere har sagt offentlig, sier Andersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.