ARBEIDSLIV

Vil ha høgskolene

11. jan. 2001 - 12:16

Fylkesordfører Andreas Kjær i Telemark har, på vegne av fylkeskommunenes arbeidsutvalg, foreslått å flytte ansvaret for høgskolesektoren fra staten til fylkeskommunene. Ideen lanseres i et arbeidsdokument som egentlig skulle presenteres først på konferansen Den nye fylkeskommunen i regi av Kommunenes Sentralforbund 16. og 17. januar.

– Vi ventet ikke at høgskolene skulle klappe, men vi tror likevel det er riktig, sier Kjær. – Høgskolene bør spille en mer sentral rolle for næringsutviklingen i regionene.

Kjær mener at den organisatoriske tilknytningen til staten bidrar til å svekke båndene til lokalmiljøene hvor skolene ligger.

– I Agder har de kommet langt, det er god kontakt mellom høgskolen og næringslivet. Men det er andre, uten at jeg vil nevne navn, som ligger svært dårlig an. Ved å skille skolene fra staten vil vi få sterkere bånd mot lokalmiljøene.

Nito, hvis medlemmer hovedsakelig er utdannet i høgskolesystemet, avviser forslaget.

– Vi diskuterte denne problemstillingen i forbindelse med vår høringsuttalelse til Mjøs-utvalget. Nito forutsetter at høgskolene forblir en del av det statlige utdanningssystemet, sier informasjonssjef Arve Christensen i Nito.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.