BYGG

Vil ha ekstra milliard til jernbane

Venstre forslår i sitt alternative statsbudsjett at bevilgningene til jernbane og kollektivtrafikk økes med 1,2 milliarder kroner.
Venstre forslår i sitt alternative statsbudsjett at bevilgningene til jernbane og kollektivtrafikk økes med 1,2 milliarder kroner. Bilde: colourbox.com
15. nov. 2010 - 13:43

Venstre forslår i sitt alternative statsbudsjett at bevilgningene til jernbane og kollektivtrafikk økes med 1,2 milliarder kroner sammenlignet med regjeringens forslag.

Mest bane – litt kollektiv

– Det er behov for et krafttak langt ut over regjeringens satsing på jernbane og kollektivtransport neste år, sier partiets finanspolitiske talskvinne Borghild Tenden.

Partiet vil at bevilgningen til jernbanen skal øke med 1 milliard kroner, mens 200 millioner kroner skal gå til andre kollektivtiltak.

Mer planlegging

150 millioner skal være en opptrappingsplan for planlegging, investering og drift av kollektivtrafikk i de store byene.

Venstre gir regjeringen betinget ros for jernbanesatsingen i 2011-budsjettet, men mener at det er et problem at pengene er avsatt til vedlikehold og drift slik at nye prosjekter kan bli utsatt. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.