NYHETER

Vil ha Drøbak-bru utredet

Samferdselsmnister Marit Arnstad vil ha utredet mulighetene for en bru over Drøbaksundet, som alternativ til en ny tunnel.

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) ønsker å få vurdert mulighetene for bru, som alternativ til en ny tunnel under Drøbaksundet.
Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) ønsker å få vurdert mulighetene for bru, som alternativ til en ny tunnel under Drøbaksundet. Bilde: Hansen, Frode
Redaksjonen Våre Veger
9. jan. 2013 - 14:28

I samråd med stortingskandidat Rebekka Borsch (V) sendte stortingsrepresentant Borghild Tenden (V) like før jul et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) rundt den fremtidige Oslofjordforbindelsen, skriver Drammens Tidene.

Mens veivesenet har frontet rask utbygging av et nytt tunnelløp under Oslofjorden uten videre politisk behandling, skriver Arnstad i svarbrevet til Venstre at hun nå har bedt Vegdirektoratet «utarbeide et konkret grunnlag for å kunne vurdere om bru bør utredes som alternativ til tunnel for rv. 23 Oslofjordforbindelsen».

 

-Fornuftig med flere aspekter

Hun forklarer at bakgrunnen for beslutningen er at bygging av et nytt tunnelløp vil utelukke andre løsninger i lang tid fremover.

Derfor mener hun det er fornuftig å belyse flere aspekter ved en fremtidig fjordforbindelse, blant annet sikkerhet, oppgraderingskostnader og klimaregnskap.

Vegdirektoratet har fått frist til utgangen av januar 2013, og departementet vil deretter ta stilling til videre utredning av bru.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.