ARKIVNYHETER

Vil ha bort grensene

12. jan. 2009 - 15:12

LAS VEGAS: – Microsofts nye motto, liv uten vegger, har virkelig mye for seg, men det krever at vi kan demonstrere at vi har revet ned grensene mellom PC-en, mobilen, TV-en og knyttet alt sammen over nettet, sier Greg Sulivan, som driver med markedskommunikasjon om Windows i Microsoft.

For alle

E-post er kanskje et godt eksempel fordi det er så utbredt. Du skal ikke behøve å være i nærheten av PC-en for å få tak i den. Og slik skal det være for alle slags applikasjoner.

De skal være tilgjengelige over alt for folk som trenger det uavhengig av hva slags utstyr de bruker.

– Vår oppgave er å bygge plattformer som ikke låser brukere og utviklere til en enkelt plattform, sier Sulivan.

Han viser til at det til nå er lansert 140 ulike mobiltelefoner med Windows Mobile og 40 av dem kom til i fjor. Til sammen er det solgt over 20 millioner slike enheter og salget øker raskt.

Tilbyr betaversjon av Windows 7

Autosystemer

Selvfølgelig er det ikke enkelt å lage en plattform som gjør at utviklerne kan lage en applikasjon som automatisk går på alle, men det aller meste av koden er felles.

Det som gjenstår er å tilpasse applikasjonene til skjermstørrelse, tastaturtype og andre egenskaper på den enkelte modell, men de er kommet langt i å bygge automatiske systemer som gjør det.

På spørsmål om hva Microsoft gjør for å konkurrere med Apples nettbaserte programvarebutikk for iPhone som er blitt en kjempesuksess forteller Sulivan at de ser vurderer hvordan de skal gjøre det enklere for brukerne å få tak i alle applikasjonene som faktisk finnes for plattformen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Det er faktisk 19.500 programmer tilgjengelig. Det er kanskje ikke vanskelig å tenke seg at bår Microsoft og andre ønsker å lage en konkurrent til Apples AppStore.

BILDESERIE: Lyd og bilde-nyhetene

Vil beholde valgfriheten

Selv om iPhone har slått an med et rent fingerbasert grensesnitt vil ikke Microsoft gå i den retning.

– Plattformen vår har støttet både tastatur og trykkfølsomme skjermer fra dag en og det vil vi fortsette med. Valgfrihet for alle partnerne våre er bra og det tjener kundene på. Senere i år vil vi komme med en ny oppgradering av operativsystemet, Windows Mobile 6,5 som vil gjøre det enklere å gå på nett og å bruke tjenester og media. Vi har ennå ikke sagt noe om dette vil bli en programvareoppgradering av eldre modeller eller om det bare vil bli forbehold nye mobiler, men det vil bli offentlig om ikke lenge, sier Sulivan.

Han blir derimot veldig taus når det spørres om Windows Mobile versjon 7.0. Ryktene vil ha det til at Microsoft stoppet utviklingen da de skjønte hvor populære iPhone ble og at de har tenkt å la seg inspirere av den selv.

BILDESERIE: Super-TV-ene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.