NYETEKNOLOGIER

Vil ha bedre brukervennlighet

Det er en grunn til at blomsterkanner ikke ser slik ut.
Det er en grunn til at blomsterkanner ikke ser slik ut.Bilde: Dataforeningen
Trond Heggelund
13. nov. 2006 - 13:44

- Mange av tingene vi omgir oss med kan og bør virke bedre enn dagens produkter, sier Ole Andreas Alsos i arrangementskomiteen.

Hans poeng er at brukskvalitet er noe som påvirker alles hverdag:

Vi omgir oss med produkter og tjenester som alle er mer eller mindre brukervennlige. Fra alarmklokka som ringer om morgenen, via kaffetrakteren, billettautomaten på stasjonen, nettbanken, TV-en og mobiltelefonen påvirkes vi alle.

-Det er viktig å være klar over at mange av disse tingene kan og BØR virke bedre. Brukskvalitet handler om nettopp det – at ting fungerer bedre og er lettere å bruke, sier Ole Andreas Alsos.

Øke bevisstheten

Klokken 17.00, tirsdag, åpnes den norske feiringen av Verdens brukervennlighetsdag av politisk rådgiver Jørund Leknes i Fornyingsdepartementet.

Verdens brukervennlighetsdag er et internasjonalt initiativ i regi av Usability Professionals Association (UPA).

Formålet med denne dagen er å øke bevisstheten rundt fordelene med brukersentrert design og hvorfor fokus på brukskvalitet er viktig.

Feires i 37 land

I Norge er det Dataforeningen som står bak arrangementet. Dette er andre gang denne verdensomspennende dagen markeres.

Dagen feires med over 190 arrangementer i 37 land, blant andre land som Danmark, Sør-Afrika og Filippinene. Arrangementene er organisert av tusenvis av frivillige som alle brenner for at hverdagen vår skal være enklere.

Interaktiv utstilling

Årets norske arrangement er en interaktiv utstilling og avholdes i nye Posthuset i Oslo.

Både privat og offentlig sektor er representert når de syv utstillerne demonstrerer deres brukervennlige produkter og hvordan de har kommet fram til disse produktene gjennom brukersentrerte designprosesser.

Sesam Sesam - lukk deg opp

Den populære søketjenesten Sesam.no og den norske prisbelønte hjemmeelektronikk-produsenten Asono , holder i tillegg faglige innlegg der de forteller hvorfor og hvordan de sikrer brukervennlige tjenester og produkter, opplyser Ole Andreas Alsos.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.