ENERGI

Vil ha bank

Atle Abelsen
6. nov. 2002 - 08:03

- Finansnæringen er for dårlig til å vurdere potensial og risiko i gründerbedrifter som satser på smarte, miljøvennlige energiløsninger, sier administrerende direktør Klaus Nielsen hos Kanenergi.

Han mener en bedre og riktigere risikovurdering vil gavne både bankene som skal låne penger til nyetablerte bedrifter og bedriftene selv.

- Teknologibasert forretningsvirksomhet er ekstra komplisert i en tidligfase av etableringen.

Nielsen har fått slipt av en del av sine forventninger til markedet etter at han overtok sjefstolen i Kanenergi for ett år siden. Med bakgrunn i forskjellige lederstillinger i Nera, Agder Energi og Vestfoldkraft trodde han på entusiasmen i politikernes uttalte miljømål.

- Jeg har erfart at det er et betydelig gap mellom de uttalte målene og virkemidlene i miljøpolitikken, fastslår han.

Etableringen av Enova som den nye, statlige forvalteren av enøkmidler ser han imidlertid positivt på.

- Den nye strukturen har ikke satt seg ennå. Men tanken er god. Enova er så absolutt et riktig steg vekk fra tidligere tiders "bukken og havresekken"-problematikk da energiverkene selv skulle drive enøkarbeid gjennom de regionale enøksentrene.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.