NYHETER_BYGG

Vil ha BA-innovasjonsprogram

FRAMTIDSRETTET Adm.dir Sverre A. Larssen i BNL har tro på at de skal klare å snu omdømmet til næringen og øke fokus på innovasjon og forskning. Her sammen med ungdomsrepresentanter fra næringens ulike bransjer.
FRAMTIDSRETTET Adm.dir Sverre A. Larssen i BNL har tro på at de skal klare å snu omdømmet til næringen og øke fokus på innovasjon og forskning. Her sammen med ungdomsrepresentanter fra næringens ulike bransjer. Bilde: Veslemøy Nestvold

I dag står næringsgrenen for om lag 10 prosent av verdiskapningen i Norge.

Ifølge administrerende direktør Sverre A. Larssen i Byggenæringens Landsforening, har de store forventninger til forskningsmeldingen som regjeringen legger fram fredag.

Administrerende direktør Sverre A. Larssen i Byggenæringens Landsforening har et sterkt ønske om å bedre byggebransjens omdømme.

Flere aktiviter skal iverksettes i løpet av våren, blant annet utstillinger, konkurranser og aktiviterer som fokuserer på problemstillingen.

Byggenæringen feirer 100 år i år og har vært en viktig bidragsyter til byggingen av det samfunnet vi har i dag.

Larssen er også opptatt av velferdsutviklingen de neste 100 år og mener byggenæringen har mye å bidra med.

Byggenæringen er tradisjonelt veldig sårbar for svingninger i konjunkturen, og sliter med å ta både toppene og bølgedalene. Dette har blant annet gått ut over forskning og innovasjon i næringen. Det ønsker BNL å rette på og de har lagt ned mye arbeid for å bedre rammebetingelsene for blant annet innovasjon i medlemsbedriftene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.