Vil ha avgiftsendringer

BILMESSEN I FRANKFURT: Konseptbilen Toyota Prius Plug-in er selskapets nye utgave av den populære hybridbilen. Legg merke til stikkontakten. (Bilde: Toyota)
Miljøvern- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).
Miljøvernminister Erik Solheim og EBL-direktør Steinar Bysveen diskuterte mulighetene for plug-in-hybrider i Norge. (Bilde: Ole K. Helgesen)
Miljøvernminister Erik Solheim og Steinar Bysveen (EBL) diskuterte mulighetene for plug-in hybrider i Norge. (Bilde: Ole K. Helgesen)
Miljøvernminister Erik Solheim og Steinar Bysveen (EBL) diskuterte mulighetene for plug-in hybrider i Norge. (Bilde: Ole K. Helgesen)
  • Kraft

Etter et møte med Energibedriftenes Landsforening var Erik Solheim begeistret over muligheten til å få store deler av transportsektoren over til elektrisitet.

– Plug-in hybridteknologien gjør det mulig å redusere klimagassutslippene fra transport uten at det kreves store endringer i infrastrukturen. Vi må få omgjort avgiftsystemet slik at vi legger til rette for denne teknologien.

Jeg stor tiltro til at plug-in hybrider blir en viktig del av framtidens billøsninger, sier Erik Solheim til Teknisk Ukeblad.–Må elektrifisere oljeinstallasjoner

Solheim tok imot EBL på sitt kontor for å høre hvordan energiprodusentene mener Norge kan redusere klimagassutslippene.

– Det er ikke bare innen transportsektoren elektrisitet kan bidra til CO 2-reduksjoner. Vi må raskt finne bedre løsninger for øke bruken av elektrisitet i forbindelse med olje- og gassutvinning. Det er også mye å hente på energieffektivisering, sier Solheim.Trenger strømnett

Ifølge administrerende direktør i EBL, Steinar Bysveen, er det svært viktig at energisystemet tar høyde for det som kommer fram i tid. – Energien må være tilstede før vi får utvikling. Hvis ikke vil ingen ting skje, sier EBL-direktøren.

Han mener kapasiteten i strømnettet får for lite fokus i klimadebatten.

– Hvis vi skal ha mer elektrisitetsproduksjon, er det nødvendig å styrke el-nettet. Og dette er kanskje spesielt viktig i nord. Regjeringen har en politisk målsetting om utvikling i nordområdene. Denne utviklingen kommer ikke uten at energien er på plass, sier Bysveen.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå