OLJE OG GASS

Vil ha Aker til Goliat

Aker Solutions plattformskonsept for Goliat, Mono Floater, skal bygges i betong i Norge.
Aker Solutions plattformskonsept for Goliat, Mono Floater, skal bygges i betong i Norge. Bilde: Aker Solutions
Mona Strande
5. des. 2008 - 08:23

Frykten for aktivitetsfall etter 2009, som følge av finanskrisen, gjør at ordførerne i Hammerfest, Stord og Egersund krever at Aker Solutions får utbyggingsjobben for Goliat fremfor Sevan Marine.

Aker Solutions har klart å selge inn sitt Goliat-konsept som "det norskeste" i politikernes oppfatning, og oljeordførerne har nå fått med seg LO, næringsforeningen Petro-Arctic og flere fylkespolitikere med på laget, skriver Dagens Næringsliv.

80 prosent norsk

De hevder at Sevans flyteinnretning vil være et sørkoreansk produkt i forhold til Aker Solutions løsning. Sistnevnte oppgir at 80 prosent av innholdet i deres innretning skal være norsk.

– Anslagsvis vil 80 prosent av den totale verdiskapingen skje i Norge. Dersom det er ønskelig kan skroget like gjerne bygges i Finnmark som andre steder i Norge, sier Aker Solutions' kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk til Dagens Næringsliv.

Politikk og proteksjonisme

Sevan-sjef Jan Erik Tveteraas er ikke begeistret for ordførernes virkelighetsbeskrivelse, og sier til avisen at de tre lignende flyterne som er bygget har hatt over 50 prosent norske leveranser i seg.

– Jeg vil anta at selskapene Eni og StatoilHydro legger pris og kvalitet til grunn, og ikke blander inn politikk og proteksjonisme i valget, sier Tveteraas.

Her er Sevan Marines 10-punktsliste over fordeler med deres løsning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.