BYGG

Vil gjøre RIF mer synlig

Øyvind Mork, adm.direktør i Asplan Viak siden 1. august i år.
Øyvind Mork, adm.direktør i Asplan Viak siden 1. august i år. Bilde: Asplan Viak
Joachim Seehusen
26. mars 2008 - 12:42

Mork sier de viktigste områdene for RIF nå er de fire områdene som ligger i strategiplanen, nemlig miljø, samfunnssikkerhet, etikk og rammebetingelser for bedriftene.

– Så må RIF bli mer synlig og gripe tak i konkrete saker som kommer opp, sier Mork.

– Betyr det at vi snart ser RIF-ledelsen i debattprogrammer på TV?

– Ja, kanskje det. Men det er ikke noe mål, det er i tilfelle et verktøy for å bli hørt, sier Mork.

Høy fart og komplekse prosjekter

Mork sier de viktigste utfordringene RIF-bedriftene vil møte er et stadig høyere tempo, ny teknologi som fører til nye løsninger og økt kompleksitet i prosjektene.

– Det er mye god kompetanse i RIF-bedriftene, men de som tror vi er gode nok, følger nok ikke med i timen sier Mork, men avviser at dette blir en viktig sak for styret.

– RIF er også et forum for faglig fellesskap og noen utfordringer vil vi løse sammen, men primært er nok kompetansen en sak for hvert enkelt selskap.

Falkøye på Sintef

I de senere årene har flere RIF-selskaper reagert på det de oppfatter som ulike konkurranseforhold når Sintef beveger seg inn på RIFs banehalvdel med offentlig finansiering i ryggen.

– Det begynte da finansieringsordningen til forskningsinstituttene ble endret og de ble mer avhengig av oppdrag. Vi ønsker fortsatt å ha et godt forhold til både forskningsmiljøene og til Sintef, men det er en utvikling vi vil følge nøye. Hvis dette øker, må vi vurdere om vi kan gjøre noe, i samarbeid med alle parter, sier den nye styrelederen.

Ellers ble det små endringer i RIF-styret, Egil Bøckmann fra Cowi er gått ut og nyvalgt medlem er Camilla Louise Bjerkli fra Norsas i Cowi-systemet.

Øyvind Mork er administrerende direktør i Asplan Viak. Han er sivilingeniør fra NTNU, maskin med hovedvekt på VVS og termisk energi. I de siste 15 årene er det blitt mindre fag og mer ledelse på Mork. Tidligere har han til sammen fire års fartstid i RIF-styret før han ble hentet inn igjen i fjor. Han ble da spurt om å bli styreleder, men avviste å gå rett inn i den rollen. Kompromisset ble at Egil Bøckman fortsatte et år og Mork gikk inn som nestleder i styret.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.