INDUSTRI

Vil gjøre Norske Skog norsk

Mona Strande
19. des. 2007 - 08:35

Investorene Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik vil skille ut Norske Skogs fabrikker på Skogn i Nord-Trøndelag, på Hønefoss og i Halden i et eget selskap.

Målet er å satse for fullt på den lønnsomme papirproduksjonen i Norge og gjøre den norske virksomheten uavhengig av Norske Skogs øvrige virksomhet, ifølge Dagens Næringsliv.

Ingen detaljer

Mandag la de frem sine planer i Norges Skogeierforbunds lokaler i Oslo. De vil ikke gi detaljer om hva planene innebærer før generalforsamlingen 10. januar.

- Vi har en helhetlig løsning for Norske Skogs norske og utenlandske virksomhet. Vi er midt oppe i en prosess hvor vi har møte med forskjellige aktører. Vi får se om våre kandidater til styre og bedriftsforsamling blir valgt inn, så får vi ta det derfra, sier investor Ove Gusevik til Dagens Næringsliv.

Håper på skogeier-støtte

Investorenes løsning er stikk i strid med hva ledelsen i Norske Skog ønsker, men investorene håper å få Skogeierforeningene - som eier 15 prosent av selskapet - med seg i kampen mot ledelsen.

- Vi vurderer planene, men jeg vil ikke kommentere noe utover det, sier Svein Haare i Viken Skog. Han var med på investor-møtet mandag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.