IT

Vil gi deg bedre mobil betaling

FIKK STORBANK PÅ KROKEN: Thomas Bostrøm Jørgensen har stor tro på såkalt M-payments og pengeoverføringer som gjøres via mobiltelefonen. På mobilskjermbildet til venstre vises løsningen Luup nylig inngikk med nasjonalbanken i Abu Dhabi.
FIKK STORBANK PÅ KROKEN: Thomas Bostrøm Jørgensen har stor tro på såkalt M-payments og pengeoverføringer som gjøres via mobiltelefonen. På mobilskjermbildet til venstre vises løsningen Luup nylig inngikk med nasjonalbanken i Abu Dhabi. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
13. mars 2008 - 07:55
Vis mer

BARCELONA: Du har kanskje ikke hørt om Luup, men selskapet het tidligere Contopronto, og hadde ikke nevneverdig suksess. .Selv om bankforbindelser er det Luup-leder Thomas Bostrøm Jørgensen normalt jakter på, deltok selskapet i år for første gang på Mobile World Congress i Barcelona. Der fikk de berettiget oppmerksomhet for en ny norskutviklet betalingsløsning for mobil handel og pengeoverføringer.

Det går fort i svingene for administrerende direktør Thomas Bostrøm Jørgensen som kom inn i selskapet fra Tandberg Television for et drøyt år siden. Siden den gang har han hatt oppryddingsaksjon i Luup og har endret strategi for selskapet.

Tidligere var Luup en slags elektronisk lommebok til bruk for internetthandel. I dag er Luup i ferd med å bli godtatt internasjonalt for pengeoverføringer som kan gjøres med ordinære mobiltelefoner.

Mangler fagfolk

Systemet deres sender melding til adressaten om at han har fått overført penger, men det tar også hånd om de betalingstransaksjoner som må skje via bankene og Bankenes betalingssentral for at dette skal fungere. Og det er dette storbanken National Bank of Abu Dhabi nylig inngikk kontrakt med Luup om.

- Vi har ekspandert fort etter at vi endret strategien og produktporteføljen til selskapet. Det største problemet er å få tak i dyktige fagfolk og ingeniører som kan være med å utvikle oss videre. Ubesjedent tror vi at vi kan skape verdens største nettverk for transaksjoner med mobiltelefonen, sier Bostrøm Jørgensen.

Markedet går til himmels

Mobile betalingsløsninger (såkalt M-payments) spås å revolusjonere betalingsbransjen.

Analyseselskapet Juniper Research spår at markedet vil vokse fra 10,4 milliarder kroner i 2007 til 114,6 milliarder kroner i 2011.

I tillegg anslås markedet for internasjonale pengeoverføringer mellom privatpersoner til et sted mellom 1,5 og 2,6 billioner kroner!

Nye inntekter for bankene

- Av verdens seks milliarder mennesker har kun én milliard mennesker egen bankkonto. Samtidig er det estimert at tre milliarder mennesker eier en mobiltelefon. Dette gir interessante perspektiver for bruk av mobilen til å gjennomføre betalinger, nye inntektskilder for bankene og ikke minst nye kunder, sier en optimistisk Thomas Bostrøm Jørgensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.