KRAFT

Vil fortsette thoriumsatsingen

NÅ STARTER DE: Professor Mikko Kara, som er viseadministrerende direktør for ekspertorganisasjonen VTT, skal lede utvalget som skal vurdere bruk av thorium i Norge.
NÅ STARTER DE: Professor Mikko Kara, som er viseadministrerende direktør for ekspertorganisasjonen VTT, skal lede utvalget som skal vurdere bruk av thorium i Norge. Bilde: colourbox.com
26. mai 2008 - 06:38

Åslaug Hagas utsagn om at kjernekraft ikke er aktuell politikk i Norge, har ikke tatt motet fra Thor Energy. Tvert imot er selskapet, som ønsker å utvikle thorium som kjernefysisk brensel, veldig begeistret for innholdet i rapporten.

— Vi er veldig imponert over hva thoriumutvalget har klart å produsere innen de tids- og budsjettrammer de har hatt og rapporten gir etter vårt syn et godt og objektivt bilde av situasjonen her i landet og internasjonalt. Det at Haga nå gjentar det som har vært norsk politikk siden 1972, er ikke overraskende. Et slikt omfattende tema trenger grundigere utreding før en beslutning kan tas opp til stortingsbehandling. Samfunnsøkonomiske, energipolitiske og miljømessige hensyn må vurderes i en bred utredning før man kan ta stilling til om dette er riktig for Norge, sier forretningsutvikler i Thor Energys majoritetseier Scatec, Øystein Asphjell.

— Som en liten nasjon er vi nødt til å prioritere hva vi skal bygge opp av kompetanse, forskning og industri. Vi har neppe ressurser nok til å bli gode på alt og thoriumbasert kjernekraft kommer i tillegg til det vi gjør på vann-, vind-, bio- og gasskraft. Thoriumrapporten er jo svært interessant, men den verken anbefaler eller går imot at vi skal bygge slike kraftverk her i landet, sier divisjonsdirektør i Forskningsrådet, Anders Hanneborg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.