OLJE OG GASS

Vil finne mer i Butch

Centrica fant olje i Butch, men ikke så mye som trodd. Nå skal det bores flere hull for å forsøke å øke estimatene.
Centrica fant olje i Butch, men ikke så mye som trodd. Nå skal det bores flere hull for å forsøke å øke estimatene.
Maiken Ree
7. des. 2011 - 09:25

For kort tid siden skrev Teknisk Ukeblad at Centrica har stor tro på en selvstendig utbygging på Butch-funnet i Nordsjøen.

I dag offentliggjør selskapet ressursestimatene for funnet. For at selskapet skal rettferdiggjøre en selvstendig utbygging, må funnet inneholde mer enn 100 millioner fat olje.

Dagens tall, på 30- 60 millioner fat oljeekvivalenter, er dermed ikke stort nok.

Nytt sidesteg

Men partnerne i lisensen har allerede bestemt at det skal bores et nytt sidesteg umiddelbart etter at det første sidesteget 8/10-4 A & T2 er plugget.

– Vi borer nå et nytt sidesteg i det sørlige segmentet av Butch. Hvis det er olje her, blir estimatene høyere. Det er gode prognoser for å finne olje her, og vi har stor tro på området. Hvis ikke hadde vi ikke boret en ny brønn, sier direktør for forretningsutvikling, Per Knudsen, til Teknisk Ukeblad.

Statoil selger for ni milliarder

Nye tall om tre uker

Selskapet regner med å bruke tre uker på et nytt sidesteg.

I oktober gjorde Centrica oljefunnet på Butch-prospektet i L 405 B, men det ble aldri offentliggjort noen estimater på størrelsen.

Maersk Guardian.
Maersk Guardian borer på Butch. Maersk

Statoil-salget er det største på ti år

55 meter kolonne

Sidesteget 8/10-4 A ble boret for å påvise ytterligere oljevolumer, men på grunn av boretekniske problemer ble det også gjennomført et såkalt teknisk sidesteg 8/10-4 A T2, for å ta trykkpunkter til å bestemme olje/vann-kontakten.

Omfattende datainnsamling er gjennomført, inkludert kjerneboring. Det er påvist 55 meter med oljeførende sand av høy kvalitet.

Rettighetshaverne på Butch er operatør Centrica (40 prosent), Suncor Energy (30 prosent), Spring Energy (15 prosent) og Faroe Petroleum (15 prosent).

Norge blir ingen gassnasjon

Usikre brønner stenger Heimdal

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.