BYGG

Vil finne landets kaldeste bolig

Bor du i Norges kaldeste bolig, eller kjenner du noen som gjør det? Da kan du legge inn din historie på Enovaanbefaler.no og være med i konkurransen om etterisolering, tetting og utskifting av vinduer.
Bor du i Norges kaldeste bolig, eller kjenner du noen som gjør det? Da kan du legge inn din historie på Enovaanbefaler.no og være med i konkurransen om etterisolering, tetting og utskifting av vinduer. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
13. apr. 2010 - 14:38

Enova setter nå i gang en landsomfattende kampanje for å opprettholde fokuset på rehabilitering av eldre boliger.

Etterisolering

I den forbindelse starter de nå søket etter landets kaldeste bolig.

– Vi ønsker at konkurransen skal skape oppmerksomhet og engasjement rundt temaet rehabilitering av eldre boliger. Vinneren får utført etterisolering, tetting og utskifting av vinduer i boligen for inntil 200.000 kroner, sier seniorrådgiver Roar Hugnes, prosjektansvarlig for Enova Anbefaler, i en pressemelding.

Stimulere

Formålet med kampanjen er å stimulere boligeiere til å redusere energibruken i boligen.

– Gjennom bedre isolerte boliger vil boligeierne få et mer behagelig inneklima, lavere strømregninger og samtidig en høyere verdi på boligen. Hus fra 1960-, 1970- og 1980-tallet bruker tre ganger så mye energi til oppvarming enn hva nye boliger gjør. Dette skyldes ofte dårlig eller mangelfull isolering og tetting, og vinduer som slipper ut for mye varme, sier Hugnes.

Jakten vil pågå frem til 14. mai via www.enovaanbefaler.no, og hvem som helst kan melde seg og familien på ved å legge inn sin historie, bilder, høyeste strømregning og laveste innetemperatur.

Allerede ligger det nærmere 40 søknader inne.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.