IT

Vil etterforske Fast

Gründer og adm. dir i Fast - John M. Lervik, får skryt for søketeknologien, men ris for økonomien i selskapet. I dag står Økokrim på døra.
Gründer og adm. dir i Fast - John M. Lervik, får skryt for søketeknologien, men ris for økonomien i selskapet. I dag står Økokrim på døra. Bilde: Finn Halvorsen
Dag Yngve Dahle
11. aug. 2008 - 07:11

Verken Oslo-politiet eller Økokrim har kapasitet til å etterforske Fast-saken, der selskapet er mistenkt for å ha blåst opp regnskapene med 250 millioner kroner.

Grimstad synes det er trist å se at politiet Vil ikke etterforske Fast i såpass store saker, melder Dagens Næringsliv.

Kritisk

- Dette er helt klart et politisk ansvar, og det er helt feil å rette skyts mot politiet som gjør så godt de kan. Politikere påstår å styrke kampen mot økonomisk kriminalitet, men det gjenstår å se at det tilføres midler. Politikere slipper altfor billig unna, mens Økokrim slåss for hver krone de får tildelt. I første rekke er det politikere som har et ansvar, ettersom de bestemmer hvor store ressurser Økokrim skal ha, sier Grimstad til avisa.

Statsadvokaten i Oslo vurderer nå om politiet skal beordres til å etterforske saken.

– Manglende etterforskning av saker som denne er en alvorlig trussel mot vårt rettssamfunn, som politikere må ta på alvor, sier Grimstad.

Vil ikke etterforske Fast

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.