Vil etterforske Fast

Gründer og adm. dir i Fast - John M. Lervik, får skryt for søketeknologien, men ris for økonomien i selskapet. I dag står Økokrim på døra.
Gründer og adm. dir i Fast - John M. Lervik, får skryt for søketeknologien, men ris for økonomien i selskapet. I dag står Økokrim på døra. (Bilde: Finn Halvorsen)
  • IT

Verken Oslo-politiet eller Økokrim har kapasitet til å etterforske Fast-saken, der selskapet er mistenkt for å ha blåst opp regnskapene med 250 millioner kroner.

Grimstad synes det er trist å se at politiet Vil ikke etterforske Fast i såpass store saker, melder Dagens Næringsliv.

Kritisk

- Dette er helt klart et politisk ansvar, og det er helt feil å rette skyts mot politiet som gjør så godt de kan. Politikere påstår å styrke kampen mot økonomisk kriminalitet, men det gjenstår å se at det tilføres midler. Politikere slipper altfor billig unna, mens Økokrim slåss for hver krone de får tildelt. I første rekke er det politikere som har et ansvar, ettersom de bestemmer hvor store ressurser Økokrim skal ha, sier Grimstad til avisa.

Statsadvokaten i Oslo vurderer nå om politiet skal beordres til å etterforske saken.

– Manglende etterforskning av saker som denne er en alvorlig trussel mot vårt rettssamfunn, som politikere må ta på alvor, sier Grimstad.

Vil ikke etterforske Fast

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå