SAMFERDSEL

Vil erstatte T-banen med lynraskt rullebånd for gående

Løsningen skal kunne ta hånd om flere reisende enn noen gang.

 Slik kan det se ut med en rullebånd-løsning i Circle-linjen, der T-banen er i dag.
Slik kan det se ut med en rullebånd-løsning i Circle-linjen, der T-banen er i dag.Bilde: NBBJ
8. sep. 2015 - 19:46

Det London-baserte arkitektkontoret NBBJ har lagt frem et nytt konsept for å forbedre transportmulighetene for innbyggerne i byen.

De vil erstatte T-banen i den hyppig brukte Circle Line med rullebånd for gående. Ideen, kalt «travelator», innebærer rullebånd av typen man finner på flyplasser i hastigheter mellom 5 og 24 kilometer i timen, melder ITV.

Vegvesenet skulle spare og valgte spansk: Vegvesenet skulle spare og valgte spansk. Prosjektet ble et mareritt

29 kilometer i timen

Det hele skal fungere som en motorvei, der man kan justere farten ved å gå fra et bånd som går sakte og over i et som går raskere.

Dersom man plusser en gjennomsnittlig ganghastighet på 5 kmh på det raskeste båndet, vil man kunne reise i 29 kilometer i timen.

I dag når togene på linjen en makshastighet på 32 kilometer i timen. I tillegg må de stoppe på hver plattform. Arkitektene anslår en langt raskere reisetid og en kapasitetsøkning på 55.000 mennesker.

Les også: Vil skremme bort bilister på E18 med doble bompenger

Hver fil er delt opp i ulike bånd med ulike hastigheter. NBBJ

Frakter 300.000 hver dag

Hver «fil» deles opp i ulike segmenter med ulike hastigheter. På denne måten kan hastigheten justeres opp mellom plattformene, og ned under av- og påstigning.  Se illustrasjon til høyre.

Circle-linjen er i dag 27 kilometer lang, og frakter 300.000 reisende hver dag. Mellom april 2014 og april 2015 ble det registrert 3,290 forsinkelser på linjen.

Er det mulig? Kinesere vil bygge hele Sveriges lyntog-nett på fem år

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.