ENERGI

Vil erstatte fossilt koks med trekull ved hjelp av pyrolyse

En ny teknikk gjør det mulig å bytte ut svært miljøfiendtlig fossilt koks med trekull, noe som vil gi betydelige utslippsreduksjoner fra prosessindustrien.

Gerrit Surup har tatt doktorgrad på bruk av fornybart trekull i metallurgisk industri. Her foran pyrolyseenheten, reaktorovn til høyre og oppsamling av pyrolyseolje i rør øverst i bildet.
Gerrit Surup har tatt doktorgrad på bruk av fornybart trekull i metallurgisk industri. Her foran pyrolyseenheten, reaktorovn til høyre og oppsamling av pyrolyseolje i rør øverst i bildet. Foto: UIA
Steinar Steinkopf Sund
20. nov. 2019 - 16:00

Koks har i utgangspunktet egenskaper som gjør det bedre egnet i prosessindustrien enn trekull. Ved Universitetet i Agder har forskerne arbeidet i flere år, i samarbeid med industriklyngen Eyde, for å utvikle teknikker som kan endre egenskapene i trekull slik at trekull får lignende egenskaper som koks. Dette kommer fram av den ferske doktorgraden til Gerrit Ralf Surup, som handlet om bruk av fornybart trekull i metallurgisk industri.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.