NETTARKIV

Vil endre særavgiftene

Truls Tunmo
24. sep. 2007 - 14:23

Industri Energi ønsker å endre enkelte avgifter og sender innspill til LO sitt høringssvar på vurdering av sværavgiftene.

Der er enkelte avgifter som bør gjennomgås og endres. Dette handler om kostnader som kan føre til konkurranseulempe for enkeltvirksomheter og næringer, sier forbudet.

I utgangspunktet må det sikres at norske virksomheter ikke har dårligere rammebetingelser en hva som er etablert i land rundt oss (EU/ EØS). Det må sikres forutsigbarhet innen skatte og avgiftspolitikken. Avgifter/ ordninger som pålagges industrien motivert ut fra miljøhensyn, må innrettes slik at industriens konkurranseevne ivaretas, samtidig som ordningene får reell effekt og gir miljøforbedringer. Virksomheter med sunn økonomi og gode fremtidsutsikter har også større bæreevne til å gjennomføre viktige miljøtiltak. Det er viktig for myndighetene å ivareta en slik balansegang.Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.