KRAFT

Vil endre reglene for mobile gasskraftverk

Ketil Solvik-Olsen, Frp
Ketil Solvik-Olsen, Frp Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
2. mars 2010 - 07:53

Frp fremmer tirsdag forslag i Stortinget om å endre reglene. Partiet krever hastebehandling av forslaget.

– De siste ukene har en rekke rødgrønne stortingsrepresentanter forlangt oppstart av de mobile gasskraftverkene. Dette hindres av dagens konsesjonsregler, som regjeringen er ansvarlig for. Nå får det være nok prat, og derfor må Stortinget gi et klart signal om at regelverket må endres, sier Frps klima- og energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

For rasjonering

Frps forslag innebærer at Stortinget instruerer regjeringen om å endre konsesjonsvilkårene slik at de mobile gasskraftverkene kan tas i bruk når strømprisene er unormalt høye og for bedre å kunne rasjonere det gjenværende vannet i vannmagasinene.

– I dag kan de kun startes når det er overhengende fare for at kraftsystemet i regionen kollapser, konstaterer Solvik-Olsen.

Staten rår

Frp mener det vil være uakseptabelt å vente til situasjonen går så langt. Det er bedre å være føre var, mener han.

– De mobile gasskraftverkene er den eneste produksjonskapasiteten som staten rår over direkte. Fremfor å være to monumenter over politisk handlingslammelse bør de være et tydelig eksempel på politisk handlekraft og vilje til å bruke norsk gass på hjemmebane, sier Solvik-Olsen. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.