KOMMENTARER

Vil du også bli millionær?

Trond Heggelund
8. nov. 2007 - 22:54

I min hjemby, Tromsø, har den første nordnorske mobiloperatøren sett dagens lys. Det er noe å feire! Fonia heter babyen. Og som så mange andre, skal den ferske virtuelle operatøren vokse seg inn i himmelen med håp om rikdom og gull. Jeg skal ikke drepe forretningslysten til Fonia, men de går inn i et tøft marked som i realiteten er et økonomisk minefelt.

Marginene er nå svært små, og det er rett og slett ikke mat til alle Norges 34 mobiloperatører. Det samme kan sies om de 75 forskjellige bredbåndstelefoni-operatørene. Årsaken er at vi her på berget er kun 4,7 millioner mennesker. Hvor mange mobil- og IP-operatører trenger du?

Mange starter mobil- eller IP-selskaper i lønnlig håp om at Telenor eller Telia/NetCom skal kjøpe dem. Men for de fleste blir det bare med drømmen og en rasert konto. 2008 kommer til å bli året da det blir flere konkurser og konsolideringer innen mobil- og IP-operatørene. Post- og teletilsynsjef Willy Jensen er enig i dette.

For ti år siden fant storebror Telenor ut at det norske mobilmarkedet var for lite. Derfor satset de i utlandet – noe som har vært en formidabel suksess. Dette burde være en gullkantet idé også for andre mobil- og IP-operatører?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.