NYHETER_BYGG

Vil bygge høyt på branntomta

Trehuset som brant, var klemt i mellom Rainbow Gildevangen på hjørnet og et annet hotell i 5 etasjer. Det er gode muligheter for at branntomta kan bebygges med flere etasjer enn det hadde og dermed flere utleiekvadratmetre.
Trehuset som brant, var klemt i mellom Rainbow Gildevangen på hjørnet og et annet hotell i 5 etasjer. Det er gode muligheter for at branntomta kan bebygges med flere etasjer enn det hadde og dermed flere utleiekvadratmetre. Bilde: Hotell Gildevangen
Espen Leirset
28. apr. 2006 - 08:00

Nabobyggene er seks og sju etasjer høye.

- Derfor er det naturlig at vi tenker oss et høyere bygg enn det gamle bygget på to og en halv etasje, sier administrerende direktør Bjørn Ole Myhr i Realinvest, som er tomteeier.

Varmt solarium

Sist helg opplevde Trondheim nok en dramatisk bybrann, da en bygård i Søndre gate ble totalskadd. Brannen ser ut til å ha startet i et solarium som leide lokaler i bygget.

Myhr skal i neste uke i møte med byantikvaren i Trondheim for å drøfte hvilke føringer som gjelder for kvartalet. Myhr ønsker å droppe tre, og i stedet bygge i stein for å forebygge mot brann.

Hotelltilbygg?

– Har dere gjort dere noen tanker om hvilken bruk det nye bygget skal ha?

– De nærmeste naboene på begge sider er hoteller, så det er mulig vi kan få til et samarbeid. Men dette er ikke noe vi har diskutert med partene, svarer Myhr til Teknisk Ukeblad. EL

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.