BATTERI

Vil bygge den aller første battericelle­fabrikken i Norge

Batterier, både litiumione og litiumsvovel, kan bli et nytt norsk industrieventyr.

Grafénbasert LiS battericelle: Både anoden og katoden har høy porøsitet som gir stort aktivt areal. En fast elektrolytt med høy ytelse vil kunne eliminere behovet for separator. Elektrodegrensesnittet må utvikles videre før konstruksjonen kan demonstreres i prototyper.
Grafénbasert LiS battericelle: Både anoden og katoden har høy porøsitet som gir stort aktivt areal. En fast elektrolytt med høy ytelse vil kunne eliminere behovet for separator. Elektrodegrensesnittet må utvikles videre før konstruksjonen kan demonstreres i prototyper. Foto: Morrow Batteries
20. mai 2020 - 07:51

Norske Freyr er kommet langt med planene om å bygge en gigantisk battericelle i Mo i Rana. Nå etableres også selskapet Morrow Batteries, som Frederic Hauge og Miljøstiftelsen Bellona har tatt initiativ til. De har fått med seg tunge aktører som Agder Energi og Bjørn Rune Gjelstens Noah AS.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.