KRAFT

Vil bruke 4,5 mrd på nye strømmålere

STOR JOBB: NVE vil skifte ut 2,5 millioner gamle strømmålere og erstatte dem med nye, mer avanserte varianter.
STOR JOBB: NVE vil skifte ut 2,5 millioner gamle strømmålere og erstatte dem med nye, mer avanserte varianter. Bilde: Tore Stensvold
Jannicke Nilsen
27. okt. 2008 - 14:17

Norges- vassdrag og energidirektorat anbefaler at det installeres nye og avanserte strømmålere hos alle landets strømkunder.

2,5 mill målere

Alle husstander og andre som har ”gamle” mekaniske strømmålere, bør få skiftet ut disse innen utgangen av 2013, mener direktoratet.

Ifølge NVE må rundt 2,5 millioner målepunkt skiftes ut, og gi en regning på 4,5 milliarder kroner som skal dekkes av strømbrukerne gjennom nettleien.

Mindre feilfakturering

Fordelene med nye og avanserte måle- og styringssystemer er flere, mener NVE:

  • Måledata vil bli overført automatisk til nettselskapene og videre til kraftleverandør slik at kundene slipper å lese av og sende inn målerstand. Dermed reduseres risikoen for for feil i faktureringen av kundene, samtidig som det blir langt lettere for kundene å skifte kraftleverandør.
  • Men nye måle- og styringssystemer vil strømkundene også kunne få løpende informasjon om priser og forbruk.
  • For selskapene mener NVE endringen vil gi bedre muligheter for å tilpasse kraftproduktene til kundenes ønsker , samtidig som bedriftene får bedre grunnlag for effektiv drift og planlegging av strømnettet.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.