IT

Vil bli nettverkenes Apple

RASKT OG BILLIG:Åpne programmeringsgrensesnitt og verktøy kan revolusjonere de tidligere så lukkede telenettene og skape nye verdier mye raskere mener Scott Monson i Alcatel Lucent.
RASKT OG BILLIG:Åpne programmeringsgrensesnitt og verktøy kan revolusjonere de tidligere så lukkede telenettene og skape nye verdier mye raskere mener Scott Monson i Alcatel Lucent. Bilde: orv
16. nov. 2010 - 14:21

Alcatel Lucent har sett lyset Apple som skrudde på med sin Appstore. Det synes de var en så god ide at de vil bygge sin egen applikasjonsbutikk. Men de skal ikke konkurrere med Apple eller Google. De vil trekke til seg utviklere som skal utnytte funksjonalitet i nettverkene. Slike som drives av Telenor og andre operatører rundt om i verden.

– Vi tror den samme appmodellen kan brukes på dette området som til nå har vært en lukket verden. Den utviklingen som har vært gjort til nå er det operatørene selv som har stått for. Det som trengs for at tredjeparter kan utvikle apps er et rikt utvalg av åpne API-er – programmeringsgrensesnitt og verktøy. Det er det vi nå lanserer og vi tror det vil trekke til seg en masse utviklere. Her er det penger å tjene både for dem og for operatørene selv, sier direktør for selskapet satsing på åpne programmeringsgrensesnitt, Scott Monson.

Lokkemiddelet er inntjening. Men i stedet for å selge appen til brukerne og dele inntektene ser Alcatel Lucent for seg en deling av det brukerne betaler for tjenestene. Omtrent i samme forhold som man betaler for apper i dag, 30 prosent til operatøren og 70 prosent til utvikleren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.