OLJE OG GASS

Vil bevare kompetansen

Noreco vil at deres administrerende direktør Scott Kerr skal fortsette som sjef etter en eventuell fusjon med Det norske.
Noreco vil at deres administrerende direktør Scott Kerr skal fortsette som sjef etter en eventuell fusjon med Det norske. Bilde: Scanpix
Trond Gram
5. feb. 2009 - 10:50

Tirsdag tok maktkampen i oljeselskapet Det norske en ny vending. Da ble det kjent at Noreco ønsker å fusjonere med selskapet for å skape en mer slagkraftig enhet.

Dagen før hadde forvaltningsselskapet Sector, som er største aksjonær i begge selskapene, sørget for at styreleder i Det norske, Kaare M. Gisvold, ble kastet.Oljekompetanse i Trondheim

Det norske har gjennom de siste årene bidratt til å bygge opp et oljekompetansemiljø i Trondheim, etter at Pertra fusjonerte med DNOs norske virksomhet.

Administrerende direktør Erik Haugane har ledet 120 ansatte fra hovedkontoret i Trondheim. Noreco ledes fra Stavanger.

Dagens to selskaper er representert i Stavanger, Trondheim, Oslo, Harstad og København, og det nye selskapet vil opprettholde alle virksomhetene og videreutvikle disse.

- Vi vil at de to kompetansemiljøene skal bevares. Det er to veldig viktige og likeverdige miljøer og vi ser ikke noe problem med å drive dem over en distanse, sier Lars Takla til Teknisk Ukeblad. Selskapet ser et heller et behov for å bygge ut de miljøene som allerede finnes.- Øker ikke muligheten

- Det norske har en sterk gruppe geologer og geofysikere som vi vil kombinere med vår gruppe og legge grunnlag for videre vekst, sier Noreco-sjef Scott Kerr.

Fusjonsforslaget tas ikke vel imot av avtroppende styreleder i Det norske, Kaare M. Gisvold. Han var ikke overrasket over forslaget, men er sterkt imot en fusjon.

– Jeg hadde en anelse om at det kom, men dette er en dårlig idé. Jeg kan ikke se at en fusjon øker mulighetene på norsk sokkel for Det norske. Jeg tviler på om dette gir en økt verdi for Det norske, sier Gisvold til Stavanger Aftenblad.