IT

Vil betale mer for Tandberg

GOD TONE: Ciscosjef John Cambers (i midten) smilte bredt da han la frem sitt bud på Tandberg 1. oktober, men har økt budet etter at Tandberg-direktør Fredrik Halvorsen (t.v.) og Tandbergs styreformann Jan Chr Opsahl viste seg å være omtrent de eneste som var tilfreds med avtalen.
GOD TONE: Ciscosjef John Cambers (i midten) smilte bredt da han la frem sitt bud på Tandberg 1. oktober, men har økt budet etter at Tandberg-direktør Fredrik Halvorsen (t.v.) og Tandbergs styreformann Jan Chr Opsahl viste seg å være omtrent de eneste som var tilfreds med avtalen. Bilde: Odd Richard Valmot
Espen Zachariassen
16. nov. 2009 - 11:57

Aksjonærenes misnøye med budet på Tandberg har fått Cisco til å åpne lommeboka.

I oktober la Cisco inn et bud på Tandberg på 153,50 kroner aksjen.

Les mer: Cisco vil kjøpe TandbergFor lavt

9 av 10 aksjonærer - det vil si omtrent alle andre enn styret og ledelsen i Tandberg - mente budet var for lavt og avslo å selge.

Nå hever Cisco budet til 170 kroner. Selskapet forlenger samtidig tilbudsperioden til 1. desember 2009 klokken 17:30, skriver dagensit.no .Motvilje

Tandbergaksjonærenes motvillighet mot å selge for 153,50 kroner aksjen skyldtes først og fremst at de mente budet ikke priset inn den solide veksttakten selskapet fremviser, og heller ikke synergiene ved en sammenslåing med Cisco.

Med 170 kroner aksjen på bordet er flere aksjonærer klare for å selge.

Blant de som har gitt forhåndsaksept er Folketrygdfondet, som eide over ti prosent av aksjene, samt Oppenheimer Funds.Truet med å trekke seg

I slutten av oktober lekket det ut informasjon om at Cisco kunne komme til å trekke seg fra oppkjøpet hvis de ikke fikk aksept for budet på 153,5 kroner per aksje.

Den trusselen var det ikke så mange analytikere som trodde på, skriver dagensit.no.Siste sjanse

Cisco melder nå at dette er deres siste tilbud.

– Dersom tilbyder ikke oppnår ønsket aksept vil det trekke det nye budet og vurdere alternative måter å utvikle Ciscos aktiviteter i videokonferansemarkedet på, heter det i en melding fra Cisco.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.