OLJE OG GASS

Vil beholde et sterkt BP

Verken statsminister David Cameron eller president Barack Obama vant veddemålet om hvem som ville vinne fotballkampen mellom Storbritannia og USA, og de ga derfor hverandre premien, en flaske øl, da de i Canada møttes til sitt første møte etter at Cameron ble valgt til statsminister.
Verken statsminister David Cameron eller president Barack Obama vant veddemålet om hvem som ville vinne fotballkampen mellom Storbritannia og USA, og de ga derfor hverandre premien, en flaske øl, da de i Canada møttes til sitt første møte etter at Cameron ble valgt til statsminister. Bilde: Reuters / Scanpix
28. juni 2010 - 07:36

USAs president Barack Obama og den britiske statsministeren David Cameron er enige om at BP må forbli et sterkt og stabilt selskap også etter oljekatastrofen i Mexicogolfen.

Fotball-snakk

På det første møtet mellom de to etter at Cameron ble ny statsminister i Storbritannia, utvekslet de ølflasker som resultat av et veddemål om fotball-VM.

Ingen av dem vant, siden kampen mellom Storbritannia og USA endte uavgjort. Obama ga derfor Cameron en flaske Goose Island 312 fra Chicago, og Cameron kvitterte med en flaske Hobgoblin fra hans valgkrets i Oxfordshire.

– Jeg informerte ham om at vi i Amerika drikker ølet vårt kaldt, så han må sette flaska i kjøleskapet før han drikker, sa en spøkefull Obama etter møtet.

Sendte ut erklæring

Cameron fikk sitte på med presidentens helikopter Marine One fra Huntsville der G8 møttes, til Toronto, siden hans eget ikke kunne brukes på grunn av en teknisk feil.

Både Obama og Cameron understreket at det spesielle forholdet mellom USA og Storbritannia er så sterkt som noensinne.

Etter møtet sendte den britiske statsministerens kontor ut en erklæring der det heter at de to er enige om at BP må forbli et sterkt og stabilt selskap.

Britene bekymret

BP er blitt utsatt for nådeløs kritikk i USA etter oljekatastrofen i Mexicogolfen. Britene er blitt stadig mer bekymret etter hvert som kritikken antar antibritiske holdninger, blant annet ved å bruke navnet British Petroleum som selskapet ikke har brukt siden det skiftet navn for mange år siden.

Også USA har sterk interesse av at BP ikke går under, ikke minst for at det skal kunne ha råd til å gjennomføre opprydding og betale erstatninger. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.