PRODUKSJON

Viktig møteplass

29. mars 2001 - 11:09

Næringsmidler, emballasje og fisk står i sentrum for NEF-dagene 2001, som arrangeres på Sjølyst 3.–5. april. – Arrangementet er en sentral arena for leverandører, produsenter og andre aktører innen disse tre bransjene, sier administrende direktør Knut Maroni i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL). Maroni leder hovedkomiteen for messearrangementet.

Han mener bransjene behøver en slik arena der besøkende kan studere maskiner og utstyr og delta på seminarer som dekker de ulike fagområdene.

Arrangementet er også en uformell møteplass for kolleger med mulighet til samtaler og sosialt samvær. – Dette er en ofte en undervurdert begrunnelse for å bruke tid til et messebesøk, påpeker han.

Utstillerne er leverandører av maskiner, utstyr, råstoffer, tilsetningsstoffer og tjenester til norsk næringsmiddel-, emballasje- og fiskeindustri.

Kjøttkollisjon

Som mange vil være kjent med, er det en del av kjøttbransjens store leverandører som ikke vil delta på NEF-Dagene. – Dessverre kolliderer NEF-dagene med den internasjonale IFFA-messen som kommer noen uker senere. Vi har hatt et positivt møte med en gruppe leverandører av maskiner og utstyr til kjøttbransjen som derfor har vanskeligheter med å delta på vårt arrangement. Det er imidlertid viktig å understreke at de er positive til det nye norske konseptet. Forhåpentligvis er de på plass neste gang NEF-dagene arrangeres, sier Maroni.

Uansett hvor store de norske fagmessene blir, er de små sammenliknet med de store internasjonale fagmessene. Maroni tror likevel ikke de blir for små til å trekke de viktigste gruppene av besøkende.– Det er tross alt de færreste innen for eksempel kjøttbransjen eller bakerbransjen som besøker de store, internasjonale messene. Representanter fra de store bedriftene og enkelte andre gjør det, men det store flertall av bedriftsledere i norske bakerier eller kjøttbedrifter prioriterer nasjonale messer hvor de finner produkter som retter seg først og fremst mot deres behov, og hvor de treffer kolleger de kan utveksle erfaringer med.

Fiskens dag

Tirsdag 3. april setter Teknologisk Matforum kampen om maten og marginene på dagsorden. Samtidig arrangerer Norske Sjømatbedrifters Landsforening Fiskens Dag med norgesmesterskap i sjømatprodukter, opplyser Barbara Eriksen i Skarland Press. Hun er ansvarlig for seminarprogrammet.

– Også onsdag 4. april står det flere temaer på dagsorden. Her er det tilbud fra Den Norske Emballasjeforening om oppdatering når det gjelder etiketter og merking, mens Matforsk inviterer næringsmiddelindustrien til seminar om mat for bedre helse. Tidsskriftet Mat & Packmarkedet spør om fiskeindustrien i Norden er en fortidslevning eller morgendagens vinner.

Bransjetreff

Midt i det hele arrangeres uformelt bransjetreff for utstillere og besøkende. Der vil Arne Sørvig, direktør i Fagforum for mat og drikke, sparke i gang en diskusjon om hvordan industrien, i samarbeid med spisestedene selv, kan forbedre kvaliteten på norske serveringssteder.

Avslutningsdagen 5. april setter Teknologisk Matforum søkelys på kompetansebehovet i næringsmiddel- og fiskeindustrien med søkelys på fagopplæring i bedriftene. Samtidig arrangerer Den Norske Emballasjeforeningen Ferskvaretorget for å vise hvordan moderne pakketeknologi og emballasjematerialer bidrar til et stadig økende tilbud innen pakkede ferskvarer. Helt på tampen retter Norsk Kjøleteknisk Forening søkelyset mot kjøling av fisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.