OLJE OG GASS

Viktig kontrakt for Aibel

Bilde: kjetil Alsvik/Statoil
Anders J. Steensen
15. des. 2009 - 14:39

Ingeniør- og teknologiselskapet Aibel har inngått en rammekontarkt med Teekay Petrojarl for modifikasjon og vedlikehold av deres fem FPSO-er.

Kontraktene omfatter skipene Glitne, Varg, Banff, Foinaven og Siri. To av fartøyene ligger på norsk sektor, to i britisk sektor og en utenfor Brasil.

– Dette er en kjærkommen kontrakt for oss. Det kan bety at både vi kan få arbeid både i verkstedene og i engineering ved eventuelle endringer på disse fartøyene, sier administrerende direktør i Aibel Erling Matland til Teknisk Ukeblad.

Faste rammer

Det er ikke fastsatt noe antall timer som Aibel må gjennomføre i kontrakten.

– Det blir bestemt når det må utføres arbeid på skipene. Da får vi bestemme rammene for hver enkelt jobb. Det som er greit er at det er en rammekontrakt slik at prisformatene er fastlagt, sier Matland.

Avtalen vil gi arbeid til de Aibel-ansatte i Haugesund, Stjørdal og Petersfield. Også andre kan bli trukket inn, avhengig av arbeidets omfang. Kontrakten varer i 3+1+1 år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.