ARBEIDSLIV

Vidkunn Hveding til minne

Vidkunn Hveding ble født i 1921 i Orkdal, og han ble bygningsingeniør på NTH i 1946.

I hele sitt lange, yrkesaktive liv, og også etter oppnådd pensjonistalder, arbeidet Hveding på ulike nivåer innen den norske energibransjen. Han var blant annet professor i vassbygging ved NTH 1958-61, generaldirektør i NVE i 1968-75 og statsråd i Olje- og energidepartementet i perioden 1981-83. I 1972 ble Hveding utnevnt til kommandør av Den kgl. St. Olavs orden.

Hveding har også hatt en rekke styreverv gjennom årene, blant annet som viseformann i Statoils styre i to perioder.

I NIF har Hveding vært aktiv i en årrekke. Han ble utnevnt til æresmedlem i foreningen i 1985, og han var visepresident i foreningen i perioden 1997-1999. Som president i foreningen var det i denne perioden en glede for meg å samarbeide med Hveding, som ut fra sin brede erfaring ga verdifulle bidrag til vårt styrearbeid.

Selv om hans avtalebok var mer enn full med oppdrag over hele verden, fant han alltid tid til NIF. Hveding bidro sterkt til å bringe inn samfunnspolitiske dimensjoner i hovedstyrets arbeid og øke den politiske bevisstheten i foreningens virksomhet.

Under foreningens 125-årsjubileum ble Hveding tildelt NIFs gullmedalje for utvikling av det teknologiske miljø, som er en erkjentlighet og en oppmuntring til norske ledere for en spesiell og fremragende innsats som har skapt nye utfordringer for norske teknologer.

Vidkunn Hveding, som var aktiv til det siste, vil bli savnet av mange i NIF.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.