T2

Videosamtaler tar deg dit du vil

VIRTUELT TILSTEDE: Med et par videokameraer, grå bakgrunner og en dose avansert teknologi så kan man adressere nesten 6000 deltakere på Cisco Live i London fra en av de nye OL-stadionene.
VIRTUELT TILSTEDE: Med et par videokameraer, grå bakgrunner og en dose avansert teknologi så kan man adressere nesten 6000 deltakere på Cisco Live i London fra en av de nye OL-stadionene. Bilde: Odd Richard Valmot
31. jan. 2012 - 16:54

Under åpningsforedraget på Cisco Live i London demonstrerte selskapets sjefteknolog Padmasree Warrior hvordan en av fremtidens videoteknologier kan se ut.

Blåskjerm

Blå eller grønne bakgrunner har lenge vært brukt av TV og filmselskaper slik at de kan sette inn det bakgrunnsbilde man ønsker seg.

Med Videoscope kan man gjøre det i sanntid over nettet. Ikke bare viste hun hvordan hun kunne stå sammen med kollega Sean Curtis og delta som om de var på en av Londons nye olympiske stadioner.

Telepresence

Hun kunne også invitere inn en av de olympiske deltakerne fra et helt annet sted inn i det samme bildet og presentere det for publikum i salen.

– Dette er ikke noe produkt i dag, men det viser hvordan vi kan utvikle telepresence og annen videoteknologi i årene fremover med denne typen teknologi. Jeg ser også for meg at mobile enheter i mye større grad blir brukt innen telepresence, sier Warrior.

Cisco Aironet 3600: Verdens raskeste ruter?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.