T2

Videoredigering for amatører

Dette programmet er nesten blitt en standard for hjemmebrukere, og nå er det kommet i versjon 9.

Som alle andre oppgraderinger er det fylt på med ny funksjonalitet, hvor kanskje den viktigste gjør det enklere å redigere video for det store gross av oss klønete amatører.

Er du den utålmodige typen, holder det å velge ut videokutt og den lyden du ønsker, og så får du ferdig film med et knappetrykk.

Til glede for alle oss som har gjort opptak gjennom mange år på til dels tvilsomme analoge lavoppløselige medier, finnes det nå verktøy for å rense både lyd og bilde.

Helt Hollywood blir det neppe, men alle monner drar. Har du vært litt ustø på hånden under opptaket, kan den nye nieren til og med etterstabilisere bildet for deg.

Video er som kjent tunge saker som belaster prosessoren til det ytterste. Derfor kan det komme godt med at Versjon 9 er bygd for Hyper-Threading teknologi som klemmer de siste resursene ut av Intels siste silisiumkreasjon.

I tråd med moderne menneskers krav til tilværelsen kan du også nå redigere film i 16:9 format og ikke bare være løst inne i fortidens 4:3.

Har du en tidligere utgave av Studio, kan du oppgradere for 599 kroner eller kjøpe hele versjonen for 949. Det finnes også versjoner med mer tilleggsutstyr for de med dypere lommebok.

Pinnacle distribueres av Optical Storage.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.