Se denne autonome traktoren som setter verdensrekord med brøyteplog

Den ubemannede Valtraen brøyter snø i en hastighet på 73,171 km/t.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. sep. 2018 - 08:43

Det er Nokian Tyres og Valtra har satte den noe spesielle verdensrekorden for snørydding med en autonom traktor. Hastighetsrekorden ble satt i mars 2018 ved bruk av en ubemannet Valtra T254 Versu traktor, utstyrt med Nokian Hakkapeliitta TRI-dekk. Traktoren brøytet snø på en lukket vei i Sør-Finland i 73,171 km/t (45.466 mph) uten fører, fortelles det i en pressemelding fra Nokian Tyres.

Økende fokus på autonom teknologi

Hastighetsrekorden ble satt under sikre forhold og med et forskerteam fra både Nokian Tyres og Valtra. Autonom teknologi har økende interesse i mange bransjer, blant annet logistikk, veivedlikeholdsmaskiner og landbruk. 

Som den ledende nordiske traktorprodusenten har Valtra en lang historie med konstruksjon og produksjon av maskiner tilpasset veivedlikeholdsoppgaver under kalde forhold. Dataene hentet fra hastighetsrekorden gir verdifulle data for fremtidig forskning innen autonom teknologi.

Populært entreprenørdekk

Å overskride den vanlige traktorhastigheten med et frontmontert redskap på en glatt overflate utsetter traktoren og dekkene for belastninger. Det seipede blokk-mønsteret på Nokian Hakkapeliitta TRI-dekkene er spesielt designet for stabilitet på isete og snødekte overflater.

– Forutsigbarheten og en bil-lignende kjøreopplevelse med Nokian Hakkapeliitta TRI, kombinert med sin overlegne trekkraft, har gjort dekket til et populært valg hos entreprenører som utfører arbeid om vinteren, sier Toni Silfverberg, salgs- og markedsføringsjef på Nokian Heavy Dekk. -De samme egenskapene passer godt når det er snakk om rekordhastigheter, heter det.

LES OGSÅ: Hovedkontoret for Volvos anleggsmaskiner har flyttet «hjem»

LES OGSÅ: Bransjen fortsetter å shoppe anleggsmaskiner som aldri før

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.