TUNNELER

NCC er igang med sin andre undersjøiske tunnel på Færøyene

Byggingen av den 10,5 km lange Sandoyartunnelen, er i gang.

Her er NCC i gang med sitt andre tunnelprosjekt på Færøyene.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. aug. 2019 - 15:09

Etter at NCC i juni skjøt gjennomslagssalven i den 11,2 km undersjøiske Eysturoytunnelen, er arbeidet med andre tunnelen i entreprisen igangsatt: Sandoyartunnelen, som skal bygges under fjorden fra Gamlarætt på Streymoy til Traðardalur på Sandoy.

Alf Helge Tollefsen er NCCs prosjektleder for byggingen av Sandoy- og Eysturoytunnelene på Færøyene. <i>Foto:  NCC</i>
Alf Helge Tollefsen er NCCs prosjektleder for byggingen av Sandoy- og Eysturoytunnelene på Færøyene. Foto:  NCC

 –  Tunnelpåhugg på Sandoy er allerede etablert, og vi jobber nå med tunnelforskjæringen på Gamlarætt der tunnelen starter på Streymoy. Selve tunneldrivingen vil foregå fra begge sider fra Sandøy er vi allerede igang og fra Gamlarætt starter vi i august, forteller prosjektleder Alf Helge Tollefsen i NCC Infrastructure i en pressemelding fra seslakpet.

Når Sandoyartunnelen står ferdig vil den - i likhet med Eysturoytunnelen - bidra til sikrere veier og redusert reisetid til hovedstaden Tórshavn - og knytte Sandoy og dens rundt 1300 innbyggere, sammen med Færøyenes infrastruktur.

To prosjekter samtidig

I Eysturoytunnelen gjenstår nå innredningsarbeider som vil pågå fram til tunnelen skal stå ferdig på nyåret 2021. Drivingen av Sandoyartunnelen skal pågå fram til 2022, og med planlagt ferdigstillelse to år senere. Dermed har NCC to tunnelprosjekter i samtidig produksjon på øyriket.

Sandoyar- og Eysturoytunnelene er avmerket med rødt. I tillegg til disse tunnelene, er det ønske om tunnel til Suðuroy, nederst på kartet. <i>Ill:  NCC</i>
Sandoyar- og Eysturoytunnelene er avmerket med rødt. I tillegg til disse tunnelene, er det ønske om tunnel til Suðuroy, nederst på kartet. Ill:  NCC

– For tiden er vi inne i prosjektets mest hektiske periode. Vi har avsluttet drivingen av Eysturoytunnelen og startet drivingen av Sandoyartunnelen fra to stuffer. Samtidig pågår vannsikring av Eysturoytunnelen. Tunneldriverne flyttes over på Sandoyartunnelen samtidig som nytt mannskap kommer inn for å forestå vannsikringen. Det nye elementet på Sandoyartunnelen er at vi er avhengig av ferge for å komme til Sandøy, sier Tollefsen.

NCC og vil sammen med sine underentreprenører ha opp mot 200 personer i arbeid på Færøyene. Disse er fordelt på fem anleggslokasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.