Bli med inn i Europas lengste sykkeltunnel

Lørdag 15.april åpner den tre kilometer lange sykkeltunnelen mellom Fyllingsdalen og Kristianborg. Her kan du få en sniktitt på hvordan den ser ut!

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. feb. 2023 - 09:01
Byråd for Klima, miljø og byutvikling Ingrid Fjeldstad Nergaard i Bergen kommune forbereder den store åpningsfesten for Fyllingsdalstunnelen som blir 15.april <i>Foto:  Bergen kommune</i>
Byråd for Klima, miljø og byutvikling Ingrid Fjeldstad Nergaard i Bergen kommune forbereder den store åpningsfesten for Fyllingsdalstunnelen som blir 15.april Foto:  Bergen kommune

Gang- og sykkeltunnelen er en del av bybaneprosjektet til Fyllingsdalen, og sykkeltunnelen er først og fremst bygget som rømningstunnel for Bybanen som går parallelt med gang – og sykkeltunnelen. Samtidig vil den knytte Fyllingsdalen og Bergensdalen tettere sammen både for gående, syklende og løpende. 

Fyllingsdalstunnelen utgjør første del av en ny gang- og sykkelveg fra Fyllingsdalen og helt inn til Bergen sentrum, med en total lengde på 7,8 km. 

Ved Kristianborg knytter sykkelvegen seg nemlig på det nye strekket med sykkelstamveg nedover Mindemyren, gjennom den nye Kronstadtunnelen og langs Store Lungegårdvann til sentrum. Hele veien vil det være separate felt for syklende og gående.

Biler passerer en bomstasjon ut av Oslo på E18 ved Bygdøy.
Les også

Oslo: MDG vil erstatte bomstasjonene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.