Klima og miljø tema på Via Nordica 2016

Hvilke teknologiske muligheter kan bidra til bærekraftig og sikker transport? Dette er noe av det du kan få vite mer om under Nordisk vegforums (NVFs) kongress i juni.

Over 1000 vegfolk fra hele Norden forventes å komme til Trondheim på årets Via Nordica-kongress.
Over 1000 vegfolk fra hele Norden forventes å komme til Trondheim på årets Via Nordica-kongress. Bilde: Knut Opeide
Redaksjonen Våre Veger
30. mars 2016 - 13:09
Kongressens prosjektleder Asbjørn Johnsen.
Kongressens prosjektleder Asbjørn Johnsen.

-Som tema for kongressen har vi valgt overskriften «Vårt klima, ditt miljø – hva kan vi gjøre for bærekraftig og sikker transport». Vi ønsker å vise hvordan bygging, bruk og drift av vegsystem har betydning for klima og miljø og hvilke teknologiske muligheter som kan bidra til å redusere de negative effektene, forteller kongressens prosjektleder Asbjørn Johnsen, som til daglig jobber i Statens vegvesen. Kongressen finner sted i Trondheim 8. til 10. juni i år og det er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som står for åpningen.  

 

Programmet

NVF er et bransjesamarbeid med medlemmene fra både offentlig og privat sektor og har i alt rundt 320 medlemsorganisasjoner i de nordiske landene. Det faglige programmet på kongressen er bygget rundt NVF’s strategiske tema:

  • Sikre og miljøvennlige transportsystemer
  • Kvalitets- og ressursoptimale transportsystemer
  • Kompetente organisasjoner og effektiv organisering
  • Innovasjon og fornyelse

 

Urbaniseringen byr på nye utfordringer

Johnsen forteller at Via Nordica 2016 retter oppmerksomheten mot vegbygging og transport som en global og lokal utfordring. Urbaniseringen krever nye og energieffektive transportløsninger for personer og gods, det setter hele samferdselssektoren på prøve.

-Kjøretøy, bygging og drift av veger skal tilpasses framtidens krav til bærekraftige løsninger innenfor transportområdet. Teknologi, innovasjon og organisasjonsendringer er mulige svar på noen av utfordringene som må løses, mener Johnsen.

 

Velkommen til Trondheim

Programmet er klart, foredragsholderne også. Nå er det bare å melde seg på. Kongressen kommer bare hvert 4. år, så det er ikke tid for å nøle.

-Vi holder kongressen på Clarion kongresshotell i Trondheim. Der er det plass til ettusen deltakere, så dette blir en kraftfull møteplass for fagfolk, og er stedet å bygge nettverk og ivareta faglige interesser med internasjonale kolleger.  Via Nordica 2016 blir uten tvil arenaen der det skjer innen vår bransje, mener han.

Kongressen er avslutningen på inneværende fireårs periode der utvalgene i NVF har jobbet med sine respektive fokusområder. Miljø og klima har på ulike måter vært tema i utvalgene gjennom hele perioden. Deltakere fra hele Norden og fra mange land i Europa deltar i tillegg til organisasjonene World Road Association (PIARC), Conference of European Directors of Roads (CEDR) og Baltic Road Association (BRA), som er spesielt invitert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.