IT

- Vi tror på en gradvis bedring det nærmeste året

GARANTI: Ergo-sjef Terje Mjøs garanterer jobb i IT-bransjen for studenter som våger å satse i den retningen.
GARANTI: Ergo-sjef Terje Mjøs garanterer jobb i IT-bransjen for studenter som våger å satse i den retningen. Bilde: Espen Zachariassen
Anders Brenna
23. sep. 2009 - 11:12

ErgoGroup arrangerer IT-Tinget i Tønsberg hvert år, og i år fryktet ledelsen at færre ville komme ettersom det for mange er stramme tider. Likevel ble det nesten like mange deltagere i år, som i tidligere rekordår.

- Hadde jeg visst det, hadde jeg hentet inn 7-8 fra gata utenfor, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i ErgoGroup på sin åpningstale.

IT-bransjen klarer seg greit

Han viste til dystre spådommer på samme tid i fjor, men konstaterer at det ikke har gått så ille som mange fryktet, selv om også ErgoGroup har merket at tidene har blitt tøffere.

Ifølge Mjøs følger IT-bransjen kurven til industrien og sine kunder, men med en faseforskyvelse på cirka et kvartal, samt at nedgangen ikke har vært like dyp. Det forklarer han med investeringsbehovet som dukker opp når bedrifter må omstille seg.

- Når bedriftene må omstille seg, må de gjøre noen kortsiktige IT-investeringer, sier Mjøs.

Moderat optimist

ErgoGroup vet ikke om det verste er over, men har gjort noen forberedelser med utgangspunkt i diverse scenarioer.

- Vi tror på en gradvis bedring det nærmeste året, sier Mjøs.

Det er mer moderat enn hva deltagerne på årets konferanse har svar i en spørreundersøkelse. Deltagerne har der utmerket seg som markant mer positive til fremtidsutsiktene enn både ErgoGroup og resten av næringslivet.

Konsolideringspause

Tidligere har ErgoGroup fortalt om oppkjøp på sin årlige konferanse, men det var det lite av i år. Mjøs forteller at det har vært lite aktivitet på oppkjøpsfronten det siste året.

- Konsolideringen i IT-bransjen har stoppet opp.

Han mener at IT-selskapene som er til salgs har sittet med det han beskriver som «gamle regneark» med alt for høye forventninger. Konsolideringspausen vil neppe vare, ifølge ErgoGroup-sjefen.

- Vi tror det tar seg opp igjen

Fortsatt presset arbeidsmarked

Arbeidsmarkedet for IT-ressurser er fortsatt presset.

- Vi kom fra en situasjon der mange av IT-selskapene opplevde en turnover på 10-15 prosent, sier Mjøs.

Det har skapt en usunn lønnsspiral, og derfor er det noe positivt å trekke ut fra finanskrisen så langt, ifølge Mjøs. Han tror imidlertid at IT-bransjen kan komme i samme situasjon igjen om noen år.

IT-studenter

- Jeg tror ikke veien tilbake til underkapasiteten er lang hvis tilgangen på IT-studenter faller.

Han mener at IT-bransjen nå har blitt et godt og trygt sted å jobbe for de som kan sitt fag, og han oppfordrer flere studenter til å velge IT-utdannelse.

- Dere vil ha en god fremtid i IT-bransjen. Jeg nesten garanterer at dere får jobber i fremtiden, sier Mjøs.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.