KLIMA

Vi mener klimatrusselen er overdrevet

IKKE TRUET? Flere og flere nordmenn tviler på at klimaendringene er alvorlige. Mange sier de har skiftet mening det siste året, ifølge undersøkelse.
IKKE TRUET? Flere og flere nordmenn tviler på at klimaendringene er alvorlige. Mange sier de har skiftet mening det siste året, ifølge undersøkelse. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
15. mars 2010 - 07:21

I løpet av det siste året har mange snudd i klimaspørsmålet. Rundt halvparten av Norges befolkning tror ikke klimaforandringene er så alvorlige likevel.

Svært overdrevet

Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Mandag Morgen. Resultatene viser blant annet at 45 prosent mener klimatrusselen er overdrevet. 25 prosent har endret mening i løpet av det siste året, og mener trusselen er mindre alvorlig enn de trodde for ett og to år siden. 20 prosent sier de har vært overbeviste klimaskeptikere i lang tid, og mener at klimatrusselen er svært overdrevet.

Les også: Flere tviler på klimaendringer

– Skremmende

Bellona-leder Frederic Hauge er bekymret og kaller tallene skremmende.

– Jeg tror det i stor grad har å gjøre med en selvforsterkende effekt der folk har en viss tillit til sine ledere. Når regjeringen ikke tar klimaproblematikken på alvor, så tenker mange at det ikke er så farlig, sier leder i Bellona, Frederic Hauge.

41 prosent av de spurte mener at klimadebatten angår dem og deres hverdag. 19 prosent sier det motsatte.

Flest menn tviler

Undersøkelsen viser også at flere menn enn kvinner er klimatvilere. Over halvparten av mennene mener at klimatrusselen er overdrevet sammenlignet med 39 prosent av kvinnene.

26 prosent av mennene sier at de lenge har vært overbevist om at klimaforandringene er svært overdrevet. 15 prosent av kvinnene sier det samme. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.