MOBIL

Vi lager vår egen Galaxy S III

Ikke stol på bilder og informasjon som dukker opp på nettet. Så enkelt er det å lage din egen "Galaxy S III".

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. apr. 2012 - 11:13

De siste dagene har det sirkulert et bilde av det som sies å være en Galaxy S III på nettet. Den ser i våre øyne ut til å være en photoshoppet Galaxy S I9000, og får oss til å tenke over hvor enkelt det egentlig er å lage noe som ser halvveis ekte ut. Ikke at vi skal sitte på vår høye hest. Vi har selv gått på limpinnen.

Det eneste du trenger for å lure noen er et bilde av en telefon, et fotoredigeringsprogram og ti minutter, så kan du lage noe som kan hevdes å være bilde av modell X.

Troll i vei

Deretter trenger du å sende bildet til et nettsted som er villig til å publisere det. Det krever at du troller det til å tro at du ha kommet over bildet i en eller annen troverdig sammenheng, og at du ønsker å være anonym.

Samtidig bør du stille med noen spesifikasjoner, men ikke en utfyllende liste. Jo mindre og jo mer obskur listen er, jo bedre.

Om nettstedet publiserer bildet og spesifikasjonene kan du klappe deg selv på skulderen og pryde deg selv med tittelen ryktetroll.

Dette er vår "Galaxy S III"

Bildet under er en Galaxy S II vi har strukket litt i, limt på et skjermskudd fra en Samsung-telefon, og utsatt for litt småredigering. Deretter har vi tatt et nytt bilde av resultatet på PC-skjermen, og lagt på effekter som gjør at bildet blir litt mer uklart. 

Det kanskje viktigste punktet er å gjengi bildet i liten størrelse, slik at unøyaktigheter ikke vises så godt. Verre er det ikke.Galaxy S III: 4,7 tommer, Quad Core Exynos 5212 @ 1,3 GHz, 2048 MB RAM, 32 GB ROM, LTE, 7,39 mm

Hvor mange av ryktebildene som dukker opp som er ekte er vanskelig å si. Mange viser helt klart reelle telefoner. Noen viser også prototyper, gjerne med design som aldri kommer i produksjon. Og en god del av bildene - spesielt av "viktige" produkter som Galaxy S III og iPhone 5 - er rent oppspinn.

Derfor kan det være smart å ta det meste av uverifisert informasjon med en klype salt.

Hvorfor ikke lage ditt eget "spionbilde" og dele det med oss i kommentarfeltet under?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.