KRAFT

- Vi har vært for dårlige på klima

Åslaug Haga, Olje- og energiminister
Åslaug Haga, Olje- og energiminister Bilde: Jannicke Nilsen
Mona Strande
22. okt. 2007 - 07:44

Nå vil hun ha et permanent lavutslippsutvalg og en dramatisk økning i satsingen på fornybar energi.

Vil ha klimaforlik

- Dette er et ansvar som jeg og Regjeringen, men også tidligere regjeringer, må ta. Vi har ikke vært gode nok. Dette må vi jobbe med i tiden fremover, slik også Senterpartiets landsstyre ber oss om, sier Haga til Aftenposten etter helgens Sp-landsmøte.

Partilederen og energiministeren ønsker et bredt klimaforlik senere i høst. Helst ser hun at dette går lenger enn Regjeringens opprinnelige forslag.

Kunnskap inn i debatten

Haga vil også ha et nasjonalt klimaråd hvor de ulike forskningsmiljøene er samlet for å sikre raskest mulig fremdrift i arbeidet med klimautfordringene. Dette rådet skal fungere som et permanent lavutslippsutvalg.

- Når Sps landsstyre vil ha et klimaråd, så er det fordi vi tror forskerne har rett når de sier at vi trenger å få mer kunnskap inn i klimadebatten. Det er opplagt at vi politikere trenger innspill fra de klassiske kunnskapsmiljøene, i tillegg til de innspill vi får fra miljøorganisasjonene, sier Haga til Aftenposten.

Best på vindmøller

Åslaug Haga mener et annet viktig skritt for norsk klimasatsing er å få på plass den første norske havmøllen. Derfor vil sannsynligvis StatoilHydros Hywind-prosjekt få flere titalls millioner kroner i støtte fra Enova veldig snart.

- Potensialet for havvindmøller er enormt. Derfor er jeg opptatt av at Norge skal ligge i front i utviklingen. Vi har spesielt gode forutsetninger for det med den sterke teknologiske kunnskapen vi har fra offshorevirksomheten, sier Haga til Dagbladet.

Samtidig lover hun å heve nivået på støtteordningene for å sikre denne økte satsingen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.